Tävlingsreglemente 2024 Sverigecupen.
§ 1.  Spelregler. Sverigecupen spelas efter SvFF:s tävlingsbestämmelser.
§ 2.  Tävlingsform. Lagen indelas i grupper om fyra lag, där alla spelar mot varandra i en enkelserie. Ordningsföljden mellan lagen avgörs efter  poäng. Seger ger 3 poäng, oavgjord match 1 poäng, förlust 0 poäng. Om två eller flera lag har samma poängsumma, avgörs ordningsföljden på följande sätt: 1. Målskillnad 2. Mest gjorda mål 3. Resultatet vid det inbördes mötet mellan lagen som ligger lika. 4. Straffsparkstävling enligt FIFA:s regler. Slutspel. De två bästa lagen i varje grupp går till slutspel övriga lag går till placeringsspel om platserna 17-28. Oavgjorda matcher i slutspelet avgörs genom straffsparkstävling enligt FIFA:s regler,utom i finalen där det först är förlängning 2x5 minuter.
§ 3.  Matchtid. 2x25 min. utom i finalen som spelas 2x30 minuter. m 4.  Antal spelare och avbytare. Ett lag får använda obegränsat antal spelare under en match. Utbytt spelare får återinsättas i samma match. Byten görs utan domarens avblåsning. Alla byten ska ske inom lagets tekniska område.
§ 5.  Deltagarförteckning. Alla lag skall lämna en deltagarförteckning över de spelare som kommer att deltaga i laget under turneringen. Samtliga spelare skall anges med personnummer.
§ 6.  Dispenser. Inga dispenser godkännes. Endast spelare födda 1/1 2010 och yngre som är registrerade i egna föreningen. Om otillåten spelare  upptäcks kan laget uteslutas ur turneringen.
§ 7.  Domare. Domare och assisterande domare i alla gruppspels och slutspelsmatcher. Enbart domare i vissa placeringsmatcher. Domare från Värmland, Örebro, Dalarna, Uppland och Västmanland  som genomför utbildning i samband med Sverigecupen. Domarobservatörer i alla matcher.
§ 8  vlingsjury. Stefan Hermansson och Ulf Björklund, FBK Karlstad ,Raimon Strömberg från Karlstad Domarklubb
§ 9.  Protester och bestraffningar. Protester ska inlämnas skriftligen till tävlingssekretariatet senast 30 minuter efter avslutad match för att behandlas. Domares beslut i fakta som rör matchen är enligt regel 5 i FIFA´s reglemente slutgiltiga. Protest mot sådant beslut kan inte föranleda åtgärd. Utvisningar: Utvisad spelare avstängs automatiskt följande match. Tävlingsjuryn kan besluta om avstängning i ytterligare match/er. Varningar ackumuleras ej. Grova utvisningar rapporteras till respektive lags fotbollsförbund.
§ 10.  Walk over. Vid walk over tilldelas motståndaren 3  poäng och 3-0 i resultat
§ 11.  Spelplaner. Alla matcher spelas på Örsholmens IP:s gräsplaner och konstgräs.
§ 12.  Arrangör. FBK Karlstad
§ 13.  Allmänt: På deltagarförteckningen angiven ledare är ansvarig för sina respektive spelare vid eventuell skadegörelse.
§ 14.  Försäkringar och ansvar Varje lagledare måste tillse att samtliga deltagare är försäkrade både på och utanför planen. Sverigecupen har inga kollektiva försäkringar som täcker skador, sjukdomar, stölder eller skadegörelse. VI UPPMANAR ALLA DELTAGARE OCH LEDARE ATT ALDRIG LÄMNA VÄRDEFULLA FÖREMÅL ELLER  PENGAR KVAR I OMKLÄDNINGSRUM